featured
kripto para yönetmelik
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Kripto Varlıkları ile ilgili Resmi Yönetmelik Yayınlandı – Tüm Detaylar

Kripto Varlıkları ile ilgili Resmi Yönetmelik Yayınlandı – Tüm Detaylar

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

16 Nisan 2021 tarihli ve 31456 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmeliğe göre, Türkiye’de kripto para birimlerinin ödemelerde kullanılması yasaklandı.

“ÖDEMELERDE KRİPTO VARLIKLARIN KULLANILMAMASINA DAİR YÖNETMELİK” başlığı ile yayınlanan yönetmelikte açık bir şekilde “Kripto varlıklar ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılamaz.” ve “Kripto varlıkların ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılmasına yönelik hizmet sunulamaz.” ifadeleri yer aldı.

Söz konusu yönetmelik, 30 Nisan 2021 tarihinde yürürlüğe girecek.

Kripto Varlıkları ile ilgili Resmi Yönetmelikİşte o yönetmelik:

Konuyla ilgili Yorum

İLK KEZ kripto varlık tanımı yapıyor. Bu, Türkiye’de artık kripto varlıkların resmen ve hukuken tanınması ve tanımlanması anlamına geliyor. Fakat bunun bir yönetmelikten ibâret olduğunu unutmayalım. Yönetmelikle, hiyerarşik olarak yasalardan aşağıdadır.

Ayrıca Yönetmelik, SÂDECE ödeme kuruluşlarına yönelik ve bu kapsamda yayınlandı. Özetle; kredi kartı ve benzeri araçlarla kripto #para alım-satımı yapılamaz, kripto para hiçbir alışveriş için kullanılamaz, elektronik ödeme hizmeti sağlayıcısı kripto para hizmeti veremez.

Yönetmelik, Türkiye’de kayıtlı olan ya da Türkiye’de işlem yapabilen elektronik ödeme sistemlerini kapsıyor. Bu durumda, küresel kredi kartı ödeme sistemleri de dâhil olmak üzere, Türkiye’de aktif olan hiçbir elektronik ödeme sistemi kripto para ile işlem yapamaz, yaptıramaz.

Burada “elektronik ödeme sistemi” dediğimiz kuruluşlara kripto para borsaları KESİNLİKLE DÂHİL DEĞİL. Yâni kripto para borsalarını kullanmaya devâm edilebilir, buralardan işlem yapmaya devâm edilebilir. Zâten Yönetmelik, kripto para borsalarına da hukukî bir tanım getirmiş.

Özetle; bence panik yapılacak bir durum söz konusu değil. Devletin özellikle döviz konusunda yaşamakta olduğu sıkıntılı günlere binâen, her geçen gün kripto para piyasasına karşı hızla büyüyen ilgiyi de hesaplayarak, bir “fren” mekanizması getirdiğini söyleyebilirim.

Fakat bir diğer yandan, devletin bu konuya artık daha yakından ve sıkı bir markaj uygulamaya başladığını, vergi ve regülasyon konusunda daha ciddî ve hızlı adımlar atacağını, özellikle yurt dışına yüklü miktârda para çıkışını engellemek için gayret gösterecektir.

------------------------------

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Giriş Yap

Bitcoin Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Cryptocurrencies: 16,221
Markets: 1,197
Marketcap: $ 3.55 T(6.97%)
24h Vol: $ 283.79 B
BTC Dominance: 54.72%