Bitcoin (BTC) blockchain ağındaki ilk blokun oluşturulmasından bu yana 13 yıl geçti. Üçüncü en büyük Bitcoin balinası, yeni yıl tatilinden geri döndü ve 2022’nin ilk büyük satın alımını gerçekleştirdi.
Bitcoin balinası cüzdanındaki toplam varlık miktarı 5,6 milyar doları aştı.
Bitcoin balinası alım işlemi dudak uçuklattı!
BitInfoCharts verilerine göre salı günü üçüncü en büyük Bitcoin adresi, ortalama 46.363 dolar fiyattan yaklaşık 21 milyon dolara denk gelen 456 BTC aldı.
Bu yazının yazıldığı sırada balina, 120.845,57 BTC’ye sahipti ve bu da 5,6 milyar doların üzerinde bir değere tekabül ediyor. Sahibinin kimliği bilinmese de varlığın mevcut fiyat oynaklığından tam olarak yararlandığı görülüyor. Bitcoin son 24 saatte yüzde 1,7 ve geçen hafta yüzde 8,9. Şu anda 46.550 dolar civarında işlem görüyor.
2021’in sonunda kripto para piyasasına kara bir bulut gibi çöken düşüş faktörleri, Bitcoin’in cumartesi günü 47.000 doların altına inmesiyle birlikte 2022’nin ilk haftasında da devam ediyor. Kısa zaman dilimlerine ait tablolarda BTC fiyatı güçlü rüzgarlara karşı ilerliyor.
Bitcoin fiyatında kısa vadeli engellere rağmen, birçok yatırımcı umudunu koruyor. Analist GalaxyBTC kısa süre önce, 2022’nin ilk çeyreğinde potansiyel bir kırılıma işaret eden şu grafiği paylaştı.
Bitcoin Balina Nedir?
“Bitcoin Balina / Bitcoin Balinaları” terimi genellikle Bitcoin piyasasında etkilerini hissettiren büyük Bitcoin oyuncularını tanımlamak için kullanılır. Piyasa için bir metafor olarak okyanus teriminin kullanılması kesinlikle uygundur. Çünkü Bitcoin piyasasında tıpkı okyanustaki gibi büyük balıklar ve küçük balıklar yer almaktadır.
- Köpek balığı: Kâr etme çılgınlığı
- Dalgalar: Piyasa hareketleri
- Balinalar: Büyük Bitcoin sahipleri
- Yunuslar: Balinalara kıyasla daha küçük Bitcoin sahipleri
- Küçük balıklar: Küçük Bitcoin sahipleri
Tüm bunlarla birlikte, balina terimi yanlış yatırımcı sınıfına uyarlanmış olabilir, çünkü aşağıda açıklanan oyuncular gerçekten okyanusun en büyük yaratıklarıdır.
Yorumlar kapalı.