featured

BTC fiyatı yine 40.700 dolardan sekti!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BTC fiyatı, Eylül 2021’deki durumuna benzer olarak, 9 Ocak’ta önemli bir seviyeden geri döndü. Fiyatlar aynı olabilir ama korku ve hırs verileri kesinlikle aynı değil.

40.700$ short pozisyondakileri zarara uğratacak

TradingView’den elde edilen veriler, BTC/USD’nin yaklaşık 40.700 dolardan geri teperek tekrar 42 bin doları geçtiğini gösteriyor.

Bu davranış, bazıları için bir anlam ifade etmese de bazı yatırımcılara eylül ayının sonunda 40.700 doların bir sıçrama tahtası görevi gördüğü ve yedi haftanın sonunda tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69 bin dolara varan Bitcoin fiyat davranışını hatırlattı.

Trader ve analist Rekt Capital: “Eylül ayından bu yana aylar geçti. Yine de BTC, makro açıdan kendisini aynı durumda buluyor” dedi.

“Hala makro seviyede “Yeniden Biriktirme” aralığında konsolide oluyor. Aslında, BTC’nin eylül ayındaki geri dönüşünde dip yaptığı fiyat noktası ile neredeyse aynı.”

Piyasa uzmanı Holger Zschaepitz yakın tarihli bir Twitter gönderisinde, “Kripto fanatikleri bunun gerçekten balon olup olmadığını öğrenmek üzere. Dibe vuran oranlar ve trilyonlarca dolar dijital varlıkların fiyatlarının turbo şarj olmasına yardımcı oldu” dedi.

“Onlar olmadan mkt dayanabilir mi? CenkBank bilançoları ile Bitcoin 40 bin dolarlık rotada”

Bir yılda ne fark eder?

BTC/USD bir yıl önceki pozisyonu ile tam olarak eşleşti. Eşleşmedeki önemli fark hissedilen duyguda yatıyordu.

Korku ve hırs endeksi ise şimdiye kadar ki en düşük seviyeye yaklaştı. Cumartesi günü “aşırı korku” düzeyi 100 üzerinden 10 ile sağlam bir dip yaptı.

Rekt Capital, “BTC boğaları korkmaya, BTC ayıları ise açgözlü olmaya başlıyor” dedi.

Bitcoin (BTC) Nedir?

2008 krizi sonrası Satoshi Nakamato adlı kişi ya da kişiler uçtan uca elektronik ödeme sistemi olan Bitcoin’e dair teknik yazılarını yayınladılar. Böylece Bitcoin merkezsizleştirilmiş, üçüncül müdahalelere karşı korumalı kripto para birimi olarak ortaya çıktı. 2009 yılında halka açık ağ olarak kullanıma girdi. Sonrasında Bitcoin, ilk başarılı kripto para olarak “1. nesil blockchain” olarak adlandırıldı.

Haberlerimizi Twitter, Facebook, Instagram hesaplarımızdan ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Nexo

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

İlk Bitcoin Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!