featured
  1. Haberler
  2. Altcoin
  3. Nexo Uygulamasındaki Vadeli İşlemler: Yeni Başlayanlar İçin Kılavuz

Nexo Uygulamasındaki Vadeli İşlemler: Yeni Başlayanlar İçin Kılavuz

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nexo uygulamasında işlem yapmadan önce Vadeli İşlemler hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz? O halde kalıcı sözleşmelere, kaldıraç dinamiklerine, marj riskine ve daha fazlasına dalmanın zamanı geldi. Hadi başlayalım!

Vadeli İşlem Sözleşmesi Türleri Nelerdir?

Aşina olmanız gereken iki tür Vadeli İşlem sözleşmesi vardır. Her iki tür de bir varlığa sahip olmadan o varlığa erişmenize olanak tanır ve her ikisi de temel kripto para biriminin fiyatını takip etmek için tasarlanmıştır.

  • Vadesi Dolan Vadeli İşlemler: Bir varlığın önceden belirlenmiş bir fiyattan belirli bir son kullanma tarihi ile satın alınmasına veya satılmasına ilişkin bir anlaşmayı temsil eden sözleşmelerdir. Tarihe ulaşıldığında sözleşme imzalanır.
  • Kalıcı Vadeli İşlemler: Kalıcı sözleşmeleri diğerlerinden ayıran şey, son kullanma tarihlerinin olmaması ve onları süresiz olarak açık tutabilmenizdir.

Vadeli işlem sözleşmelerinin fiyatı, platform veya sabit bir formül tarafından değil, temel kripto para biriminin arz ve talep dengesi tarafından belirlenir. Şu anda Nexo uygulamasında 70’in üzerinde sözleşmeyi kullanarak Sürekli Vadeli İşlemler ile işlem yapabilirsiniz. Bu sözleşmeler USDT cinsinden yapılır, yani işlem yapmak için yalnızca USDT’ye ihtiyacınız vardır.

Uzun veya Kısa Gitmek

Yaklaşan bir katalizör gördüğünüz için XYZ değişken varlığının fiyatının yakın gelecekte artacağına inandığınızı hayal edin. Bunu uzun vadeli bir satın alma olarak görmediğiniz için bugün XYZ satın almak yerine, yalnızca fiyat hareketlerine maruz kalmanıza olanak tanıyan bir Sürekli Vadeli İşlem sözleşmesi imzalamaya karar veriyorsunuz. Uzun pozisyonunuz olduğu söyleniyor.

Diğer taraftan, XYZ varlığının fiyatının düşeceğini düşünüyorsanız “kısa pozisyon” açarsınız. Vade sonu bulunmadığından, teminat riskinizi yönetmek kaydıyla bu pozisyonu dilediğiniz kadar koruyabilirsiniz.

Vadeli İşlemlerde Kaldıraç ve Marj Riski Nedir?

Vadeli işlem ticaretinde kaldıraç, nispeten az miktarda sermaye ile büyük bir pozisyonu kontrol etme yeteneğini ifade eder. Kaldıracı şu şekilde düşünün: Kendi varlığınızın 100$’ı ve 10x kaldıraçla 1.000$’lık bir pozisyonu kontrol edebilirsiniz. Varlığın fiyatı %10 artarsa, 100$ artış yaşarsınız, bu da başlangıçtaki tutarınızı iki katına çıkarır. Ancak %10 düşerse 100 dolarınızı kaybedersiniz. Başlangıç ​​yatırımı olarak kullandığınız 100$’a marjin adı verilir ; bu, pozisyonunuz kapatıldığında teminat olarak sunduğunuz tutardır.

Bir işlem olumsuz gitmeye başlarsa ve yeterli teminat yoksa pozisyonunuz “tasfiye edilir”. Bu, pozisyonun zorla kapatıldığı anlamına gelir ve bu, bir sözleşmenin tahmini gerçek değerini temsil eden işaret fiyatına göre yapılır.

Kaldıraç, ticarette hem karı hem de zararı artırabilir. Kaldıraçlı ticarete girişirken Marj Riskini anlamak çok önemlidir . Bu terim, Nexo uygulamasında, pozisyonunuzun yetersiz teminat nedeniyle kapatılma olasılığını gösteren yüzde göstergesini ifade eder. Marj Riski göstergesi %78’i aştığında Likidasyon Riskiniz Yüksek olarak kabul edilir. Marj Riskinin nasıl hesaplandığını destek yazımızdan öğrenebilirsiniz .

Bu durumlarda en güvenli hareket tarzı teminat olarak daha fazla USDT eklemektir. Açık bir pozisyonun kaldıraç oranını düşürmeye karar verirseniz, değişikliğin tüm açık pozisyonlarınız için geçerli olacağını unutmayın.

Nexo uygulamasında, Vadeli İşlem Cüzdanı adı verilen özel bir cüzdan aracılığıyla alım satım için kullanılan USDT teminatını eklersiniz. Vadeli işlem işlemleriniz için USDT fonlarınızı özel olarak yönettiğiniz yerdir. Vadeli İşlem Cüzdanına derinlemesine bakmak için destek makalemizi inceleyin .

Performansımı Nasıl Takip Edebilirim?

Vadeli işlem ticaretindeki performansınızı takip ederken Kâr ve Zararın (PnL) nasıl çalıştığını anlamak çok önemlidir.

Vadeli işlem ticaretinde Kâr ve Zarar (PnL), açılış ve kapanış fiyatlarınız arasındaki farktır. Bu fark kar mı ettiğinizi yoksa para mı kaybettiğinizi gösterir. Açık pozisyonlarınız kâr gösteriyorsa buna pozitif gerçekleşmemiş PnL denir.

Gerçekleşmemiş pozitif bir PnL’ye sahip olmak, şu anda kar elde ettiğiniz anlamına gelir, ancak siz pozisyonu kapatana kadar bu gerçekleşmez. Nexo Borsasında, gerçekleşmemiş pozitif PnL’nizi yeni Vadeli İşlem pozisyonları açmak için marj olarak kullanabilirsiniz.

PnL’yi takip ederken Fonlama Oranlarına dikkat etmelisiniz. Bunlar, uzun veya kısa pozisyon tutmanıza bağlı olarak yaptığınız veya aldığınız düzenli ödemelerdir. Bu oranlar, sürekli sözleşme piyasaları ile spot piyasa fiyatları arasındaki farka dayanmaktadır.

Fonlama Oranı pozitif olduğunda, kalıcı sözleşmenin fiyatı genellikle işaret fiyatından (yani bir sözleşmenin tahmini gerçek değerinden) daha yüksektir. Bu nedenle, uzun vadeli yatırımcılar kısa pozisyonlar için ödeme yapar. Öte yandan, negatif bir Fonlama Oranı, kısa pozisyonların uzun pozisyonlar için ödeme yaptığı anlamına gelir.

Nexo Uygulamasında Vadeli İşlemler Nasıl Yapılır?

Ticarete başlamak için kısa bir testi tamamlamanız ve USDT’yi Vadeli İşlemler Cüzdanınıza aktarmanız yeterlidir . USDT’yi Vadeli İşlem Cüzdanınıza aktarmak anında ve ücretsizdir, böylece saniyeler içinde faiz kazanmaktan ticarete geçebilirsiniz. USDT’yi ekledikten sonra şu şekilde çalışır.

  1. Kontrol panelinizdeki Exchange düğmesine dokunun ve Vadeli İşlemler’i seçin.
  2. Kalıcı sözleşmeler içeren listeden bir varlık seçin.
  3. Uzun veya kısa bir yön seçin ve kaldıraç oranınızı ayarlayın.
  4. Pozisyona ne kadar USDT tahsis etmek istediğinizi seçin.

Vadeli İşlemlere İlişkin Riskler Var mı?

Vadeli işlem sözleşmeleri potansiyel ödüller sunarken önemli riskleri de beraberinde getirir. Piyasadaki iniş ve çıkışlar nedeniyle tüm teminatlarınızı kaybetme olasılığınız vardır. Bu sözleşmelerin yatırımcıları piyasadaki dalgalanmalardan korumadığını unutmamak önemlidir. Bu nedenle , Marj Riskiniz belirli bir eşiği aştığında gelen bir e-posta bildirimi olan Marj Çağrılarına

karşı dikkatli olmalısınız . Marj Riskiniz %78’in üzerine çıkarsa böyle bir bildirim alırsınız . Bu durumda kayıpları önlemek için ya diğer açık pozisyonları kapatmalısınız ya da Vadeli İşlemler Cüzdanınıza daha fazla USDT eklemelisiniz. Başlamak için ihtiyacınız olan temel unsurları özetledik. Nexo uygulamasında Vadeli İşlem İşlemleri tüm kullanıcılar için %0,06 standart ücretle gelir. Pozisyonlarınızı özenle yönetmeyi unutmayın. Nexo’da Vadeli İşlem işlemlerinin keyfini çıkarın.

------------------------------

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Giriş Yap

Bitcoin Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Cryptocurrencies: 16,767
Markets: 1,209
Marketcap: $ 3.80 T(0.82%)
24h Vol: $ 458.08 B
BTC Dominance: 55.62%