featured
epa06062677 (06/26) Tibetan Bitcoin mine manager Kun walks in between aisles of mining machines in a Bitcoin mine in Sichuan Province, China, 26 September 2016. Kun is the mine's manager as well as one of its investors. He learned about Bitcoin through a friend and started investing in 2015. China, the world's leader in Bitcoin mining, is dominating both the currency's generation and the global trade in the currency. Sichuan has become known as 'the capital of bitcoin mining' as entrepreneurial Chinese set up 'mines' there due to its abundance of hydropower, perfect for the high electricity needs of the large number of computers required for Bitcoin mining. Bitcoin mines are buildings with warehouse-like structures equipped with massive numbers of microprocessors with which 'miners' solve complex math problems and are rewarded in the digital currency. The industry exists in a legal gray zone in China, and the miners in this story, concerned about attention from the government, asked not to have their full names or the names of the villages where their mines are located mentioned in this story. EPA/LIU XINGZHE/CHINAFILE ATTENTION: For the full PHOTO ESSAY text please see Advisory Notice epa06062671

Çinli Bitcoin Madencilerini Zor Günler Bekliyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkenin, İç Moğolistan bölgesel hükümeti, yasağı ihlal edenler için ciddi önlemler almak için harekete geçiyor.

Sert Yaptırımlar Yolda

Çin, Bitcoin madenciliği konusunda ihlal söz konusu olduğunu tespit ettiği kişilere ağır yaptırımlar uygulayacak. Salı günü, İç Moğolistan, Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu (NDRC), kripto madenciliği faaliyetleri için yasa dışı olarak algılanan 8 alanı özetleyen bir bülten yayınladı. Bu haberin Çin merkez yönetiminin Bitcoin madencilerine ve özellikle bu kripto paraya uyguladığı yasağın ardından gelmesi ise son derece dikkat çekici.

Çin hükümeti bu yasağın gündeme alınmasının temel nedeni olarak çevresel etkileri gösteriyor. Madencilik faaliyetinde tüketilen elektrik ile çevreye büyük zararlar verildiği konularının öne çıkması ile birlikte yetkililer yasağı devreye aldı. Böylece madencilik nedeniyle oluşan zarar en aza indirilecek.

Çin hükümeti, çevresel etkileri nedeniyle ülkedeki madencilik faaliyetlerini yasaklama çabalarını yoğunlaştırdığını açıkladı. Kripto madenciliği yoluyla aşırı karbon salınımının, ülkenin karbon emisyonlarını azaltma hedefleriyle doğrudan tezat oluşturduğunu söyledi. NDRC, nihai karar alınmadan önce 25 Mayıs – 1 Haziran tarihleri ​​arasında kılavuzla ilgili kamuoyu yorumlarına yönelik portalını açtı.

Kripto Fiyatları Üzerinde Ağır Etki

Çin’in aldığı bu önlem Bitcoin fiyatını da olumsuz etkiledi. Hem Elon Musk hem de Çin tarafından madenciliğin çevresel etkilerine dayalı yasak gelince 60 bin dolar seviyelerinde olan kripto para bir anda çakıldı. Geçtiğimiz hafta, Çin Başbakan Yardımcısı Liu He, hükümetin Bitcoin ticareti ve madenciliği konusunda baskı yapmak istediğini açıklamasının ardından Çin’deki kripto topluluğu çılgın bir duruma düştü. Sebebin “bireysel risklerin sosyal alana aktarılmasını” engellemek olduğunu belirtti.

Çin’in en çok Bitcoin madenciliği yapılan bölgesi olan İç Moğolistan’da son taslak önerisi, özellikle sanal para madenciliği yapan internet ve telekomünikasyon şirketlerine yönelik geldi. Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu (NDRC)’na göre, bu tür şirketler kripto madenciliği yapıyorlarsa, ülkedeki işletme lisanslarını kaybedebilirler.

Çin’deki durum, dünyanın en değerli kripto para birimi Başbakan Yardımcısı’nın duyurusundan sonra% 30’dan fazla değer kaybettiği için Bitcoin (BTC / USD) fiyatını da etkiledi.

Haberlerimizi Twitter, Facebook, Instagram hesaplarımızdan ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Nexo

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

İlk Bitcoin Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!