Bitcoin Hash Oranı
Bitcoin Hash Oranı
  1. Haberler
  2. Teknik Analiz
  3. BTC Hash Oranı ve Mevcut Durumu

BTC Hash Oranı ve Mevcut Durumu

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2022’ye geldiğimizde ise 207,53 milyon TH/s rekor BTC hash oranına ulaşan Bitcoin ağı, hiçbir yavaşlama belirtisi göstermiyor.

Aktif madenci sayısına dayalı olarak Bitcoin ağının gücünü gösteren hash oranı, Çin’in şirket ve vatandaşlarının kripto madenciliği ve alım satım faaliyetleri gerçekleştirmesini yasaklamasının ardından kısa süreli bir düşüş yaşadı. Hash oranı, madencilerin faaliyetlerini aniden durdurmasının sonucu olarak 58,46 milyon TH/s’ye kadar geriledi.

BTC Hash Grafiği

Haziran 2021’de BTC hash oranı. Kaynak: YCharts

Yukarıdaki grafikte de görüldüğü gibi, Bitcoin hash oranı, Çinli madencilerin kripto dostu ülkelere göç etmeye başlamasıyla birlikte yeniden yükselişe geçti. Bitcoin ağı, 1 Ocak 2022’de rekor hash oranı olan 207,53 milyon TH/s’ye ulaştı ve madencilik zorluğunun da yükselmesini sağlayarak ağ güvenliğini artırdı.

BTC Hash Oranı

Ocak 2022’de BTC hash oranı. Kaynak: YCharts

BTC hash oranı, mevcut durumda rekor seviyenin yüzde 8,14 altında, 190,64 milyon TH/s’de seyrediyor.

Zincir üstü analist Willy Woo, özel şirketlerin BTC birikimlerinin de geçtiğimiz yıl önemli bir artış gösterdiğine dikkat çekti.

Bitcoin BTC Madencilik Nedir?

Bitcoin madenciliği kripto paralarla yeni tanışan insanların en çok merak ettiği konuların başında geliyor. Zira geleneksel madencilik kavramı ile bir kripto para biriminin ilişkilendirilememesi bu anlam karmaşasına yol açıyor.

Ortaya çıktığı günden bu yana Bitcoin’in (BTC) madencilik süreci (madencilik zorluğu ve bunun sonucunda yapılışı) yani Bitcoin madenciliği büyük ölçüde değişti. Başlangıçta madenciler kişisel bilgisayarları üzerinden Bitcoin (BTC) madenciliği yaparak düzenli bir şekilde kâr elde etmek için kullanabiliyorlardı. Fakat şimdi Bitcoin madenciliğinden kâr elde etmek için önemli bir yatırım ve özel ekipman ihtiyacı söz konusu.

Bitcoin’de ortalama her 10 dakikada bir, işlemleri içeren ortalama bir yeni blok madencilik yoluyla Blockchain’e (blok zincire) eklenir. Bir madencinin bir blok çıkarması için geçen süre sahip olduğu madencilik cihazının hash gücüne bağlıdır. Madenciliğe olan ilginin artması sonucunda Bitcoin madenciliği süreci oldukça zorlaştı.

Bitcoin madenciliği ile Bitcoin Blockchain’ine yeni bloklar eklenir ve bu blokları oluşturmaları ve doğrulamaları karşılığında madenciler ödül olarak BTC kazanır. Yeni bir bloğun çıkarılması karmaşık matematiksel problemlerin çözülmesidir ve bu karmaşık problemi ilk çözen BTC ile ödüllendirilir. Bitcoin madenciliği, önemli bir hash gücü gerektirir ve bu nedenle Bitcoin’leri çıkarmak için özel donanımlar kullanılmaktadır.

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

İlk Bitcoin Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!