Bitstamp’e göre kripto yatırımının önündeki en önemli engellerden biri, düzenleme konusundaki belirsizlikler.
Küresel kripto borsası Bitstamp’in salı günü yayımladığı ‘Crypto Pulse’ isimli anket sonucuna göre kurumsal ve bireysel yatırımcıların çoğu, kriptonun önümüzdeki on yıl içinde birçok geleneksel yatırım aracını geride bırakacağına inanıyor. Ankete katılan kurumsal yatırımcıların yüzde 80’i, bireysel yatırımcıların ise yüzde 54’ü bu şekilde düşünüyor.
Ankette ayrıca kripto paranın önümüzdeki 10 yıl içerisinde dünya çapında tam olarak benimsenip benimsenmeyeceğine dair görüşler de paylaşıldı. Kurumsal katılımcıların yüzde 88’i, bireysel yatırımcıların ise yüzde 75’i bu soruya olumlu yanıt verdi. 23 ülkeden 5.450 üst düzey kurumsal yatırım strateji karar vericisi ve 23.113 bireysel yatırımcının dahil olduğu toplam 28.563 katılımcı, bu iyimser tutuma sahipti.
Bitstamp CEO’su Julian Sawyer, yaptığı bir açıklamada kripto paranın şu anda genel yatırımın en ön saflarında yer aldığını belirtti ve şöyle devam etti:
“Pandemi başladığından beri kriptoya karşı ilginin arttığına tanık oluyoruz ve bu sektör, makro-ekonomik konularda konuşulan konuların da büyük bir parçası haline geldi. Gerçekleştirdiğimiz bu anket, bizim uzun zamandır savunduğumuz bir şeyi tekrardan gözler önüne serdi: dijital varlıkların devamlılığı hakkındaki konuşmalar bitti, şimdi asıl soru gelişmesiyle ilgili.”
Bir varlık sınıfı olarak kriptoya güven konusuna gelince, yatırım uzmanlarını yüzde 71’i ve sıradan yatırımcıların yüzde 65’i kriptoya güvendiğini ifade etti. Diğer taraftan da mülk sahipliğine, hisse senetlerine ve bunlara duyulan güvenle karşılaştırıldığında ise kriptoya olan güven gittikçe azalıyor. Bireysel yatırımcıların yüzde 67’si kriptonun güvenilir olduğuna inanırken yüzde 11’i ise tam tersini düşünüyor. DeFi, stablecoin’ler ve NFT gibi yatırım araçları konusunda bireysel ve kurumsal yatırımcılar arasındaki güven seviyesi ise yüzde 60’ın üzerine çıktı.
Kripto yatırımı konusunda duyulan herhangi bir tereddüdün, bu konudaki düzenleme eksikliğinden kaynaklanabileceğini savunan Bitstamp, kriptoya karşı küresel düzeyde duyulan güvenin ise geleneksel finansal sisteme karşı güvenin düşük olduğu gelişmekte olan ülkeler ve istikrarsız ekonomiler tarafından yönlendirildiğini de belirtti. Ayrıca ABD başkanı Joe Biden geçtiğimiz mart ayında dijital varlıklar için düzenleyici bir çerçeveyi konu alan bir kararnameyi imzaladı.
Bitstamp ise son zamanlarda kullanıcılarından uyruk, doğum yeri, vergi ikameti ve servetin kaynağı gibi çeşitli verileri paylaşmalarını isteyerek uyumluluk çabalarını artırdı.
Yorumlar kapalı.