featured

Bitcoin ve kripto piyasası geneli için düşüş uyarısı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yatırımcılar haziran ayındaki kadar korkmuş değil, ancak bazı ölçümler piyasanın hala destek bulamadığını gösteriyor.

Kripto para piyasasının toplam değeri son 28 gün boyunca 840 milyar ila 980 milyar dolarlık bölge içinde dalgalandı. Piyasada satış baskısı oluşturan belirsizlik ortamı ve Three Arrows Capital tartışmaları göz önüne alındığında fiyat hareketinin nispeten dar alanda kaldığı düşünülebilir.

Kripto para piyasasının toplam değeri

Bitcoin (BTC), 4 ila 11 Temmuz tarihleri ​​arasında yüzde 1,8 yükselirken Ether (ETH) fiyatı sabit kaldı. Daha da önemlisi, toplam kripto piyasası sadece üç ayda yüzde 50 düştü. Bu da yatırımcıların, 840 milyar dolarlık desteğin altına inen alçalan üçgen modelinin gösterdiği yönde hareket bekledikleri anlamına geliyor.

Avrupa Merkez Bankası (ECB), düzenleme eksikliği olan algoritmik stablecoin’ler hakkında bir rapor yayımladıktan sonra oluşan belirsizlik, yatırımcı duyarlılığını düşürmeye devam ediyor. Sonuç olarak ECB, stablecoin’lerin Avrupa ülkelerinin finansal sistemlerindeki potansiyel etkisini kontrol altına almak için denetleyici ve düzenleyici önlemlerin getirilmesini istedi.

5 Temmuz’da İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) finansal istikrardan sorumlu başkan yardımcısı Jon Cunliffe, kripto para ekosistemindeki risklerin üstesinden gelmek adına bir dizi düzenleme önerisinde bulundu. Cunliffe, yatırımcıları geri dönüşü olmayan kayıplardan korumak için geleneksel finansa benzer bir düzenleyici altyapı oluşturulması çağrısında bulundu.

Birkaç orta seviye altcoin toplandı

Veriye dayalı bir duyarlılık göstergesi olan Korku ve Hırs Endeksi verilerine göre haziran ayı sonundaki düşüş hissi dağıldı. Gösterge, 19 Haziran’da 6 ile rekor düşük seviyeye ulaştı ancak piyasa döngüsünün dip noktasında yatırımcıların güven inşa etmeye başlamasıyla birlikte 11 Temmuz’da 22 değerine yükseldi.

Aşağıda son yedi günün kazanan ve kaybedenleri yer alıyor. Toplam piyasa değeri yüzde 2 artmasına rağmen birkaç orta büyüklükteki altcoin yüzde 13 veya daha fazla arttı.

Aave (AAVE) isimli kredi protokolü, topluluğun merkeziyetsiz otonom organizasyonuna (DAO) tabi bir teklif olan algoritmik stablecoin başlatma planlarını duyurmasının akabinde yüzde 20 değer kazandı.

Polygon (MATIC) ise, daha önce Terra (LUNA) olan şimdilerde Terra Classic (LUNC) ismiyle bilinen blockchain üzerinde yürütülen projelerin Polygon’a taşınmaya başlamasından sonra yüzde 18 ralli yaptı.

Chiliz (CHZ), Socios.com uygulamasının kullanıcı katılımını ve üçüncü parti onaylı geliştiricilerle entegrasyonu artırmak adına toplulukla ilgili özellikleri duyurmasının ardından yüzde 6 artış kaydetti.

Asya merkezli para akışı ve türev talebi

OKX Tether (USDT) primi, Çin merkezli eşler arası işlemlerle resmi ABD doları para birimi arasındaki farkı ölçüyor. Kripto paralara gösterilen aşırı bireysel taleple gösterge, gerçeğe uygun değerin yüzde 100 üzerine çıkarıyor. Öte yandan, düşüş piyasaları muhtemelen Tether’in (USDT) piyasa teklifini doldurarak yüzde 4 veya daha yüksek bir indirime neden oluyor.

Tether, 4 Temmuz’dan bu yana Asya’daki eşler arası piyasada yüzde 1 veya daha yüksek bir indirimle işlem görüyor. Gösterge, 8 Temmuz’da kripto piyasasının toplam değeri 980 milyar dolar civarında gezinirken 24 günün en yüksek seviyesine ulaşmasına rağmen duyarlılıkta artış görülmedi.

Heyecan eksikliğinin stablecoin akışıyla sınırlı olup olmadığını doğrulamak için vadeli işlem piyasalarını analiz etmek gerekiyor. Ters takas olarak da bilinen kalıcı sözleşmeler, genellikle her sekiz saatte bir ücretlendirilen gömülü bir orana sahip oluyor. Borsalar, kur riski dengesizliklerini önlemek için bu ücreti kullanıyor.

Pozitif fonlama oranı, uzun vadeli yatırımcıların (alıcıların) daha fazla kaldıraç talep ettiğini gösterir. Bununla birlikte tam tersi durum, kısa pozisyon alanların (satıcılar) ek kaldıraç kullanması durumunda ortaya çıkar ve fonlama oranının negatife dönmesine neden olur.

İlgili: Analistler, Bitcoin aralığı ‘konsolidasyonunun’ büyük olasılıkla bir ‘makro katalizör’ ortaya çıkana kadar olduğunu söylüyor

Bitcoin, Ethereum ve Ripple (XRP) fonlama oranları karışık bir seyir izlediğinden, kalıcı sözleşmeler nötr bir his uyandırıyor. Bazı borsalar biraz negatif (düşüş) fonlama oranı sundu, ancak bu cezalandırıcı olmaktan uzak. Tek istisna, Polkadot’un (DOT) haftalık yüzde 0,35’lik negatif oranıydı (ayda yüzde 1,5’e denk geliyor), ancak bu çoğu yatırımcı için endişe verici değil.

Asya merkezli bireysel yatırımcı piyasalarından alım iştahının gelmemesi ve kaldıraçlı vadeli işlem talebinin olmaması göz önüne alındığında yatırımcıların, piyasanın 840 milyar dolarlık toplam piyasa değeri destek seviyesinin tutacağı konusunda emin olmadıkları sonucu çıkarılabilir.

Haberlerimizi Twitter, Facebook, Instagram hesaplarımızdan ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Nexo

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

İlk Bitcoin Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!