featured

BTC-e Kurucusunun Cezası Onandı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avukatları yasal olarak tüm mücadeleleri vereceklerini belirtti. Bu arada BTC-e’nin kurucusu Vinnik 5 yıl ceza aldı.

Vinnik, Kara Para Aklamadan 5 Yıl Cezasını Onayladı

Rus basınının yakından takip ettiği Vinnik olayında çıkan haberlere göre, Paris’teki temyiz mahkemesi yerel mahkeme kararına uydu. Eldeki delilleri değerlendiren mahkeme, Vinnik’i kara para aklama suçu dolayısıyla 5 yıl süre ile demir parmaklıkların arkasına gönderdi.

Önde gelen Rus iş gazetesi Kommersant, Vinnik’in avukatı Frédéric Bélot’tan alıntı yaparak, BTC-e’nin sahibi Vinnik’in savunma ekibinin şimdi Fransız yasalarının gerektirdiği şekilde beş gün içinde temyiz başvurusunda bulunmayı planladığını yazdı:

“Yaşananları özetleyecek olursak, mahkemenin “tembel bir karar” verdiğini üzülerek kabul etmemiz gerekiyor. Hakim, savcılığın delilleri kesin olmaktan uzak olmasına rağmen, kara para aklama suçlamalarını soruşturmak istemedi”

Bélot, savcıların iddialarını destekleyecek argümanlara sahip olmadığına ve Alexander’ın şüpheli işlemler için ücret aldığını iddia edilemeyeceğine inanıyor. Avukat, başta kötü amaçlı yazılım yoluyla para gaspı suçlaması olmak üzere, diğer birçok suçlamanın karardan çıkarılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Alexander Vinnik’in Avukatları ABD’ye İadeyle Mücadele Edecek

Vinnik’in savunması şimdi çabalarını, Fransız cezasını çektikten sonra Yunanistan’a geri gönderilmemesini sağlamaya odaklayacak. Avukatları, Yunan makamlarının kendisini kara para aklamakla suçlandığı ABD’ye iade edebileceğinden korkuyor.

Temmuz 2017’de Rus uyruklu, ailesiyle birlikte tatile geldiği Selanik’te tutuklandı. Vinnik, bir ABD emriyle gözaltına alındı. Amerikalı savcılar, ünlü kripto borsası BTC-e aracılığıyla 9 milyar dolara kadar akladığını iddia ediyor.

Frédéric Bélot, Fransız yargıcın Vinnik‘in haklarının AB üyesi bir ülke olan Yunanistan’da ihlal edilmeyeceğini, Rusya’nın ABD’ye olası iade ve “Avrupa koşullarında değil, aşırı koşullarda” yeni bir yargılama ile karşı karşıya olduğunu kabul etmediğini söyledi. Bélot, bunun müvekkilinin “zaten sarsılmış fiziksel ve zihinsel sağlığı” için ciddi bir tehdit olduğunu düşünüyor ve yakın gelecekte yeni bir başvuruda bulunmayı planlıyor.

BTC-e kurucusu Vinnik’in “bilgisayar bilgileri alanında dolandırıcılık” suçlamasıyla karşı karşıya olduğu Rusya da Vinnik’in iadesini istiyor ancak Fransız yargısı Moskova’nın talebini reddetti. Vinnik, uzun süredir açlık grevi yaptığı Yunanistan’da gözaltında tutulduğu sırada ülkesine geri dönmeye ve mahkemeye çıkmaya hazır olduğunu belirtti. Pairs’deki son duruşmada avukatlara, Vinnik’in oğlunu desteklemek için Mayıs ayında gelen annesi de katıldı.

Haberlerimizi Twitter, Facebook, Instagram hesaplarımızdan ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Nexo

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

İlk Bitcoin Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!