featured

Koreli Bankaları Zorda Bırakan Değişiklik

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dijital para birimleri aracılığıyla işlenen suçlardan sonra bankaların durumdan sorumlu tutulması, kurumları ciddi anlamda rahatsız etmişe benziyor. Bankalar bu durumun bir an önce düzeltilmesini talep ediyorlar.

Bankaları Zorda Bırakan Değişiklik

Güney Kore’deki bankalar yakın zamana kadar kripto para borsaları ile ortak çalışmak istemiyordu. Müşterilerinin bilgilerini vermek istemeyen kurumlar Belirli Finansal İşlem Bilgilerinin Raporlanması ve Kullanılması Hakkında Kanun’da yakın zamanda yapılan bir değişiklik sebebi ile zorunlu bir ortaklık kurdu. Yapılan bu değişiklikle birlikte finansal kurumlar, kripto borsalarını sürekli olarak denetleme ve oluşacak zararları karşılama zorunluluğu ile karşı karşıya kaldı.

Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu, finansal kuruluşlar üzerinde biriken bu yükün bir kısmını  kurumların üzerinden kaldırmak için bir takım çalışmalar yapıyor. Çalışma bitince meclisin onayına sunulacak. Kararın önümüzdeki ayın sonuna kadar çıkması beklenmiyor.

Mevcut Ortaklıkların Yeniden Değerlendirilmesi

Güney Kore’de bankaların yerel kripto para borsaları ile ortaklıkları da tehlikeye girdi. Bankalar bu kurumlarla çalışıp çalışmayacakları konusunda nihai kararlarını henüz vermediler. Şu anda sadece Big 4 olarak geçen Upbit, Bithumb, Coinone ve Korbit, yerel bankalarla ortaklık yapıyor.

Güney Kore’nin FTRA’sına (Finansal İşlem Raporları Yasası) göre, kripto para borsalarının en geç 24 Eylül 2021’e kadar finansal otoritelere kaydolması gerekiyor. Kayıt olabilmeleri için de bankalarla ortaklık kurmaları gerekiyor. Bu, kurumlara ek bir inceleme getirerek, kripto para birimi borsalarıyla ortaklıklarını yeniden değerlendirmelerini sağladı. Big 4 kripto para borsalarına bağlı kurumlar kara para aklama risklerini değerlendirecek.

KFB Yönerge Yayınladı

Kore Bankalar Federasyonu (KFB), yerel kuruluşların protokollerine, bilgisayar korsanlığına karşı güvenlik açığına, müşteri veri tabanlarına ve belirteçleri listelerken izlenen standartlara odaklanılıyor.

Hacimce en büyük kripto para borsası Upbit, şimdiden 24 tokeni listeden çıkardı ve beş token için fiat on-rampaları kaldırdı. Bu genellikle, değerlendirmesi gündeme geldiğinde herhangi bir riski ortadan kaldırma girişimi olarak görülüyor.

Güney Kore’nin Big 4 borsaları, daha küçük borsalara kıyasla çok fazla endişelenmek zorunda değil. Hiçbir Güney Kore bankası, Büyük 4 dışındaki bir borsa ile ortaklık kurmakla ilgilendiğini beyan etmedi. Küçük borsaların liderleri şimdi ortaklıklar sağlamak için çabalıyor ve FSC’den bankaları müzakere etmeleri için teşvik etmesini istiyor.

Haberlerimizi Twitter, Facebook, Instagram hesaplarımızdan ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Nexo

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

İlk Bitcoin Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!