featured

G. Kore Borsaları Bazı Altcoinleri Kaldırdı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto dünyasında bugün yaşanan gelişme tüm dikkatleri Güney Kore’deki kripto para borsalarına çevirdi. Borsalar bazı altcoinleri toplu olarak listeden çıkardı.

Bankalarla Ortaklık Yapan Kripto Borsaları

Güney Kore’de yayın yapan yerel medya kuruluşundan alınan bilgiye göre, ülkede faaliyet gösteren önemli kripto para borsaları bankalarla süren ortaklıklarını devam ettirmek için birçok altcoin’i listelerinden çıkarttılar. Güney Koreli borsalar, sanal müşterileri için gerçek ad hesapları sunan bankalarla ortaklık yapma şanslarını güçlendirmek için bu adımları atıyor.

Ülkede yaşanan bu gelişmenin ülke yetkililerinin kripto borsalarının faaliyetlerini Kore Mali İstihbarat Birimi’ne (KoFIU) bildirmelerini talep etmesi sonrasında gelmesi dikkat çekti. Görevi yerine getirmek için kripto borsaları, müşterileri için gerçek ad hesapları açacak bankalarla ortak olmak zorunda kalacak ve bunu yapmamak borsanın kapanmasına neden olacak.

Bununla birlikte, Kore hükümetinin yakın tarihli bir güncellemesine göre, bir borsa ne kadar çok coin sunuyorsa, kara para aklama ve kriptoyla ilgili diğer dolandırıcılık için o kadar savunmasız hale geliyor.

Altcoinlere Karşı Uyarılar Var

Güney Kore hükümeti, Mayıs ayının başlarında borsalarda hızlı bir şekilde artan altcoinlere karşı kurumları uyarmıştı. Önceki bir rapora göre, yetkililer, değeri çok az olan veya hiç olmayan yüzlerce altcoin ticareti konusundaki endişelerini kripto para borsalarına ilettiler. Kore’de kripto borsaları, hükümet onayına ihtiyaç duymadan istedikleri zaman istedikleri kripto paraları listeleme ve listeden çıkarma gücü var. Bu nedenle hükümet ve kurumlar bu tür durumlarda borsalara karışamıyor, sadece endişelerini iletiyorlar.

Sonuç olarak, büyük Kore borsalarında 100’den fazla alternatif kripto para birimi işlem görmektedir. Bu borsalar, halkın duyarlılığına hitap etmek için, kripto alanında çekiş kazanıyor gibi görünen herhangi bir madeni parayı listelemek için acele ediyor ve ticaret hacimlerinin bazen bitcoin gibi daha tanınmış madeni paralarınkini aşmasına neden oluyor.

Bu nedenle, bankalara ortaklıklar için başvurmak için yerel borsalar, platformlarında daha az bilinen madeni paraları listeden çıkarıyor. Geçen Cuma, işlem hacmine göre Kore’nin en büyük borsası olan Upbit, 28 Haziran’da 24 altcoini, Bithumb ise 17 Haziran’da dört altcoini listeden çıkaracağını açıkladı.

Coinbit, sekiz altcoini listeden çıkardı ve yaklaşık 28 diğerini bir uyarı listesine ekledi. Ek olarak, Probit ticaret platformunda toplam 145 altcoini listeden çıkardı.

Haberlerimizi Twitter, Facebook, Instagram hesaplarımızdan ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Nexo

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

İlk Bitcoin Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!