featured
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Hong Kong’daki Medya Sansürüne Karşı Blockchain Kullanılıyor

Hong Kong’daki Medya Sansürüne Karşı Blockchain Kullanılıyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hong Kong, Çin’in uyguladığı baskıları blockchain teknolojisi sayesinde rahatlıkla aşıyor. Bilindiği üzere Çin hükümeti, Hong Kong’un medyası üzerinde ciddi derecede baskı uyguluyor.

Hong Konglular Çin hükümetine karşı özgürlük mücadelesi veriyorlar. Bunun için de ellerinden geleni yapıyorlar. Çin hükümetinden bağımsız olmaları gibi büyük taleplere kadar değişen bir dizi sosyal talep için savaşıyorlar

Hong Kong Geçmişi Silmeye mi Çalışıyor?

Hong Kong kamu yayıncısı RTHK, sunucularında ve YouTube ve Facebook gibi sosyal ağlarda depolanan bir yıldan uzun süreli tüm videoları ve içeriği silme kararını açıkladı. Yayıncının sözcüsüne göre, bu tartışmalı hareket, sosyal medya içeriğini şirketin yalnızca 12 ay süreyle içerik depolamaya yönelik kendi iç politikalarıyla uyumlu hale getirmeyi amaçlıyor.

Hong Kong’daki toplumsal ayaklanmaların 2019’da başladığını (Kaçak Suçlular yasa tasarısına karşı bir protesto kapsamında) ve bunun bu bölgenin tarihi için geçerli bir siyasi fenomen olduğu düşünüldüğünde, bu tür bir sansür muhalefetin çoğunu etkiledi. ve birçok kullanıcı, Yuen Long saldırıları gibi özel olayları ve şovları yedeklemek için acele etti.

Ancak içerik akış platformlarına yeniden yüklenemez çünkü RTHK bu tür materyallerin telif haklarına sahiptir ve sadece silinmesini talep edebilir, bu nedenle ademi merkeziyetçilik olayların kapsamını korumanın anahtarıdır. İşte blockchain teknolojisi tam olarak burada devreye giriyor.

Blockchain’i Sansüre Karşı Mücadele Etmek İçin Kullanma

Quartz’ın bir raporuna göre, Hong Kong’daki insanlar, önemli olayların kapsamını saklamak ve bu tür içerikleri devlet sansüründen korumak için blockchain kullanıyor.

Bu ilk kez gerçekleşmiyor, 2018’de, birisi cinsel istismar vakasıyla ilgili ihbarları durdurması için öğretmenlerinden gelen baskıları kınayan bir öğrenci tarafından yayınlanan açık bir mektubun içeriğini kaydetmek için bir Ethereum işlemi kullandı. Mektup sosyal ağlardan kayboldu, ancak Ethereum’un blok zinciri kayıtlarında değişmeden kaldı.

LikeCoin iki cephede çalışır. Birincisi, içeriğin IPFS’de saklanmasını sağlar ve ikincisi, COVID salgını sırasında bazı projelerin yanlış bilgilendirme ile yaptığı gibi, meta verileri kendi blok zincirinde depolayarak içeriğin tahrif edilmemesini sağlar. Herhangi bir içerik değişikliği, depolanan meta verilerde tam bir değişiklik yaratacaktır, bu nedenle, karıştırılmamış dosyaları düzenlenmiş olanlardan ayırt etmek kolay olacak.

LikeCoin, meta verileri kataloglamak için Uluslararası Standart İçerik Numarası (ISCN) adı verilen bir dijital kayıt protokolü kullanıyor. Ağ büyüyor ve Stand News ve Citizen News gibi bağımsız medya tarafından zaten kullanılıyor ve muhtemelen zaman geçtikçe büyümeye devam edecek.

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bitcoin Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!