featured

Domino’s Pizza Maaşları Bitcoin ile Ödeyecek

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Domino’s şirketinin ülkedeki dağıtımcısı Immensus Group, çalışanları için bir kripto maaş seçeneği sunarak bu alanda bir ilki gerçekleştirdi. Dileyen çalışan maaşını bitcoin üzerinden alabilecek.

Immensus Group, ülkede 16 Domino’s pizza mağazası işletiyor. Şirketin, BTC’de maaşlarının ne kadarını almak istediklerini seçebilecek 1000’den fazla dahili ve harici çalışanı vardır. Ancak bu seçenek yalnızca maaşları asgari ücreti aşan çalışanlara açıktır.

BTC’yi bir maaş ödeme seçeneği olarak entegre etme kararını açıklayan şirket, genç çalışanlarını finans dünyasıyla tanışmaları için motive etmeyi amaçladığını söyledi.

Firmanın ortak sahibi Jonathan Gurevich şunları ekledi:

“Çok sayıda genç çalışanla çalışıyoruz. Bitcoin hakkında konuştuklarını duyuyoruz ve kripto para birimine sahip olma fırsatı sunmak istiyoruz.”

BTC’nin Yaygın Olarak Benimsenmeye Başladı

Immensus Group, Hollanda merkezli bir kripto komisyoncusu olan BTC Direct ile el ele verdi. BTC Direct’in bu ortaklıktaki rolü, Immensus personeli adına avroyu BTC’ye dönüştürmek olacaktır. Gurevich’e göre, bu ortaklık BTC Direct’in uygun çalışanlar için aylık olarak 5 Euro (4,32 Pound) ile 250 euro (216,04 Pound) arasında değişen tutarları BTC’ye dönüştürmesine izin verecek.

BTC Direct, son üç yıldır BTC’de maaş ödüyor. Firmanın Pazarlama Müdürü Toom Schraven’e göre, şirketin şu anda 80 çalışanı var ve neredeyse herkes BTC’yi kabul ediyor. Şirket, BTC ödemelerini benimsemek isteyen şirketlerin yolunu açarak, kapitalizasyon yoluyla önde gelen kripto para biriminin kitlesel olarak benimsenmesini sağlamaya çalışıyor.

Immensus Group ile ortaklığın yanı sıra, BTC Direct, BTC maaş seçeneğini diğer firmalara entegre etmek için çalıştığını ortaya koydu. Schraven’e göre şirket, birkaç büyük maaş altyapısı şirketi ile ilgili anlaşmaları tamamlama sürecindedir. Ancak, anlaşmaların henüz sonuçlanmadığını düşünerek şirketlerin isimleri konusunda sıkı bir tavır sergiledi.

Haberlerimizi Twitter, Facebook, Instagram hesaplarımızdan ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Nexo

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

İlk Bitcoin Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!