banner
featured
  1. Haberler
  2. Nexo
  3. Nexo Vergilerinizi Koinly ile Nasıl Yapabilirsiniz

Nexo Vergilerinizi Koinly ile Nasıl Yapabilirsiniz

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaşadığınız her yerde, vergi daireniz, herhangi bir sermaye kazancı ve kriptodan elde ettiğiniz gelir dahil olmak üzere kripto yatırımlarınızı beyan etmenizi ister. Vergi son tarihiniz yaklaşıyorsa endişelenmeyin, kripto vergi hesaplayıcısı Koinly ile Nexo’da yapılan işlemler için kripto vergilerinizi nasıl yapacağınız hakkında bilmeniz gereken her şeye sahibiz.

Kripto vergilerinizi nasıl hesaplayabilir ve raporlayabilirsiniz

Kripto vergilerinizi hesaplamanın ve raporlamanın iki ana yolu vardır; Vergilendirilebilir her işlemi hesaplayarak kendiniz yapabilir veya sizin için bunu yapmak için bir kripto vergi hesaplayıcısı kullanabilirsiniz.

Kripto vergilerinizi kendiniz hesaplıyorsanız, yapmanız gerekenler:

  1. Raporladığınız mali yıl boyunca vergilendirilebilir her kripto işlemini tanımlayın. Bunu yalnızca Nexo işlemleriniz için değil, kullandığınız her borsa, cüzdan veya blok zinciri için yapmanız gerekir.
  2. İşleminizin Sermaye Kazancı Vergisine mi yoksa Gelir Vergisine mi tabi olacağını öğrenin.
  3. Aldığınız gün itibari para biriminizdeki herhangi bir kripto gelirinin gerçeğe uygun piyasa değeri de dahil olmak üzere, kriptonuzun maliyet temelini veya aldığınız gündeki gerçeğe uygun piyasa değerini belirleyin.
  4. Mali yıl boyunca müteakip sermaye kazançlarınızı ve kayıplarınızı hesaplayın ve bunları ülkenizde geçerliyse kısa ve uzun vadeli sermaye kazançlarınıza ve kayıplarınıza ayırın.
  5. Tüm bunları, genellikle yıllık vergi beyannamenizin ötesinde doldurmanız gereken ek formlarla birlikte vergi dairenize bildirin.

Bu, çoğu yatırımcının uğraşmaya vakti olmadığı çok iş, bu yüzden Nexo, kripto verginizi basitleştirmek için Koinly ile ortaklık kurdu.

Tek yapmanız gereken Nexo işlem geçmişinizi Koinly’ye aktarmak ve Nexo işlemlerinizden elde ettiğiniz sermaye kazançlarınızı, kayıplarınızı, gelirinizi ve daha fazlasını hesaplayacaktır. Bunu yapmanın iki yolu vardır ve her ikisini de adım adım nasıl yapacağınızı ele alacağız.

1. Ücretsiz Koinly hesabınıza kaydolun ve Nexo hesabınızı Koinly’ye bağlayın

Nexo, SSO aracılığıyla Koinly’ye bağlanır veya işlem geçmişinizin bir CSV dosyasını yükleyebilirsiniz.’

Tek oturum açma (SSO) için Koinly’deki cüzdanlar sayfasına gidip Nexo’yu aramak kadar basit.

Buradan otomatik senkronizasyonu ayarla’yı seçin ve ardından Nexo’ya devam edin.

Koinly’ye salt okunur izinler vermek için Nexo sitesine yönlendirileceksiniz ve Koinly, Nexo işlem verilerinizi API aracılığıyla otomatik olarak içe aktaracaktır.

İşlemlerinizi CSV aracılığıyla manuel olarak içe aktarmayı tercih ederseniz, işlem geçmişinize ait bir CSV dosyasını Nexo’dan dışa aktarabilirsiniz. Nexo’ya giriş yapın ve üst menüden işlemler’i seçin. Sağdaki menüden Nexo işlem geçmişinizin tamamını kapsayan bir tarih aralığı seçin. İşlem türü ve varlıklar altında, tüm türlerin ve tüm varlıkların seçildiğinden emin olun. Tüm bunları yaptıktan sonra dışa aktar düğmesine basın ve Nexo işlem geçmişi dosyanızı dışa aktaracaksınız. Dosyanızı aldıktan sonra Koinly’ye gidin, cüzdanlar sayfasında Nexo’yu arayın ve csv’nizi yüklemek için dosyadan içe aktar’ı seçin.

Koinly’nin kripto vergilerinizi doğru hesaplayabilmesini sağlamak için bunu Nexo ve kullandığınız diğer tüm borsalar, cüzdanlar veya blok zincirler için yapmanız gerektiğini unutmayın.

2. Koinly’nin sermaye kazançlarınızı, kayıplarınızı ve gelirinizi hesaplamasına izin verin

İşlem verilerinizi aldıktan sonra, Koinly kripto vergilerinizi hesaplamak için çalışmaya başlayacaktır. İşte kaputun altında neler oluyor:

  • Koinly, kripto varlıklarınızın maliyet temelini veya varlıklarınızı aldığınız günkü gerçeğe uygun piyasa değerini belirler.
  • Koinly, vergilendirilebilir işlemlerinizi tanımlar ve işlemlerinizi bulunduğunuz yere ve ayarlarınıza göre farklı gelir türlerine göre sınıflandırır.
  • Koinly, ülkeniz için onaylanmış maliyet esasına dayalı yöntemi kullanarak mali yıl boyunca sermaye kazançlarınızı veya kayıplarınızı hesaplar ve varsa kısa ve uzun vadeli sermaye kazançlarınızı ve kayıplarınızı ayırır.
  • Kripto geliri için Koinly, seçtiğiniz fiat para birimindeki herhangi bir jetonun adil piyasa değerini aldığınız gün belirler.

Tüm bu bilgiler, vergi raporları sayfasında ücretsiz olarak kullanılabilen tek ve basit bir vergi özetinde derlenir.

3. Kripto vergi raporunuzu indirin

Vergi özetinizi kontrol ettikten ve bundan memnun kaldıktan sonra, ihtiyacınız olduğunda istediğiniz vergi raporunu indirmeniz yeterlidir – bunu yapmak için planınızı yükseltmeniz gerekeceğini unutmayın. Koinly’nin ücretli planlarının ve fiyatlandırmasının bir listesini burada bulabilirsiniz. Koinly, ATO myTax Raporu, HMRC Sermaye Kazançları Vergisi Özeti ve birden fazla Avrupa ülkesinde dosyalamanıza yardımcı olabilecek Eksiksiz Vergi Raporu dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki yatırımcılar için çeşitli kripto vergi raporları sunar.

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

İlk Bitcoin Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!