featured
  1. Haberler
  2. Finans
  3. Altın endüstrisi, dolandırıcılığı önlemek adına blockchaini kullanıyor

Altın endüstrisi, dolandırıcılığı önlemek adına blockchaini kullanıyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

LBMA CEO’su Ruth Crowell, blockchain tabanlı bu yeni girişimin, altının doğruluğu ve izlenebilirliğine yönelik güveni artıracağını söyledi.

Altın endüstrisinin önde gelen kuruluşlarından birkaçı, tedarik zinciri yönetimi için blockchain teknolojisini kullanan bir ‘doğruluk programı’ başlatmak amacıyla bir araya geldi. Bu program, piyasa katılımcılarının altın külçelerinin gerçekliğini doğrulamalarına yardımcı olmayı amaçlıyor.

Londra Külçe Piyasası Birliği (LBMA) ve Dünya Altın Konseyi (WGC) pazartesi günü, aXedras ve Peer Ledger şirketleri tarafından geliştirilen ve blockchain teknolojisine dayanan ‘uluslararası bir altın külçesi doğruluğu, gözetim zinciri ve menşei sistemi’ geliştirmek için işbirliği yaptıklarını açıkladı. Program dahilinde madencilik, tonozlama ve mücevher üreticileri tarafından satın almanın dahil olduğu üretim ve dağıtım döngüsünün her aşamasında altın külçeleri kaydedilecek ve izlenecek.

CME Group, Metalor, Barrick Gold, Brinks, Royal Canadian Mint, Newcrest Mining, Hummingbird Resources, Argos Heraeus SA, Asahi, Aura Minerals ve Perth Mint’in dahil olduğu birçok kuruluş bu programı destekliyor.

LBMA ve WGC, başlangıç aşamasında bir pilot olarak geliştirilen programın, bu süreçten sonra altın endüstrisinde kullanılmak üzere tanıtılacağını açıkladı.

Tedarik zinciri yönetimi, blockchain teknolojisinin en umut verici kullanım örneklerinden biri olarak gösteriliyor. Forbes’un 2021 Blockchain 50 listesine eklenen şirketlerin yarısından fazlası, tedarik zinciri ve lojistik sorunlarını çözmek için aktif olarak dağıtılmış defter teknolojisini kullanan işletmelerden oluşuyordu. Amerikan ileri teknoloji ve havacılık şirketi Lockheed Martin ise Nisan 2021’de yaptığı açıklamada, İsviçre’de tedarik zinciri yönetimi için blockchain teknolojisini kullandığını duyurmuştu.

Yasadışı madencilik, aklanmış altın, sahte külçe/külçeler ve insan hakları ihlalleri gibi sorunlar altın endüstrisini tedarik zinciri saydamlığına karşı özellikle savunmasız hale getirdi. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü ise 2020’de, altın üreticilerinin madencilik ve üretim sürecindeki ciddi suistimallerden nasıl kaçınabileceklerine rehberlik eden bir rapor yayımlamıştı.

------------------------------

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Giriş Yap

Bitcoin Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Cryptocurrencies: 15,819
Markets: 1,178
Marketcap: $ 3.60 T(2.26%)
24h Vol: $ 399.61 B
BTC Dominance: 52.39%