featured
btc-bitcoin

ABD Hazina Bakanı kripto kararnamesine ilişkin detayları paylaştı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Joe Biden’ın dijital varlıklara ilişkin başkanlık kararnamesi hakkında yaptığı açıklamada kararnamenin “sektördeki risklere değinirken inovasyonu destekleme çağrısında bulunduğunu” belirtti.

Yellen’in muhtemelen yanlışlıkla bir gün önceden yayınlanan açıklaması hızla silinse de, web arşivi tarafından yakalandı. Açıklama, Biden’ın yakında imzalayacağı başkanlık kararnamesine dair detaylar içeriyordu. Kararname, “dijital varlık politikasına koordine ve kapsamlı bir yaklaşım” çağrısında bulunacak.

Yellen, açıklamasında başkanlık kararnamesinin “ülke, tüketiciler ve şirketler için azımsanmayacak faydalar sunabileceğini” belirtti.

“Kararname, ayrıca yasa dışı finans ile ilişkili riskleri ele alacak, tüketici ve yatırımcıları koruyacak ve finans sistemi ve ekonomiye karşı tehditleri önleyecek.”

Beyaz Saray, ocak ayından beri dijital varlıklarla ilişkili bir başkanlık kararnamesi üzerine çalışıyordu.

Yellen, bakanlığın kararname uyarınca dijital varlıkları düzenlemek için hangi adımları atacağına da açıklık getirdi. Diğer kuruluşlar da bakanlığa yardımcı olmak için bir araya gelecek ve “para ve ödeme sistemlerinin geleceğine ilişkin” rapor hazırlayacaklar.

Hazine Bakanlığı, “uygun önlemlerin” mevcut olup olmadığını belirlemek için Mali İstikrar Denetim Konseyi’ni de toplayacak.

Açıklamaya göre kararname, “sağlam standartlar belirlenmesi ve eşit şartlar oluşturulması için uluslararası ortaklar ile de çalışılacağından dolayı” küresel sonuçlara sahip olacak.

Haberlerimizi Twitter, Facebook, Instagram hesaplarımızdan ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Nexo

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

İlk Bitcoin Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!