featured

2023 Bitcoin (BTC) madencilerine yaradı: Dikkat çeken veri

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Coinmetrics’in zincir üstü verilerine göre, Bitcoin (BTC) madencileri 2023 yılında günlük ortalama 2 milyon dolar işlem ücreti kazandı.

2023, kripto piyasasında hareketliliğin zirvede olduğu ve piyasanın türlü koşullardan geçtiği bir yıl oldu. 2022 yılının sonlarına doğru BTC, 16 bin dolar bölgesinde adeta hayatta kalma mücadelesi verdi. Bitcoin maksimalistleri inancını korurken, kripto piyasasına yönelik FUD’lar da zirve noktasındaydı. 2023 yılı fırtına gibi başladı. Yeni yıla BTC yükseliş ile başladı. BlackRock ve Fidelity gibi kurumsalların ETF başvuruları ise BTC fiyatını 45 bin dolara kadar yükseltti.

Tüm bu süreçlerin ortasında, Bitcoin madencilerinin cebi parayla doldu. 2023 yılında Bitcoin madencileri günlük ortalama 2 milyon dolar işlem ücreti geliri kazandı. Bu rakam, 2022 yılına göre yüzde 400’lük artışa tekabül etti.

Bitcoin (BTC) halving’ine yaklaşılırken madencilerin yüzü gülüyor

Bitcoin (BTC), FTX iflasının da yer aldığı zorlu 2022 yılının ardından göz boyayan bir 2023 yılını geride bırakmak üzere. Bitcoin’in zirveye yürüdüğü 2023 yılında, Bitcoin spot ETF’ler ana etmen oldu.

BTC fiyatının 45 bin dolara yürüdüğü 2023 yılında, en kazançlı grup Bitcoin madencileri oldu. Bitcoin madencileri, özellikle BRC20 furyasının da yarattığı ağ yoğunluğunun etkisiyle günde ortalama 2 milyon dolar işlem ücreti kazandı. Başta ORDI olmak üzere birçok BRC20 token’ının yarattığı furya, Bitcoin ağ aktivitesini ve kullanımını artırdı. İşlemlerin artması ise madencilere ek kazanç olarak yansıdı.

Bitcoin madencileri, işlem ücretinin haricinde dikkat çeken bir veriye daha imza attı. X platformunda Jameson Loop olarak bilinen bir kullanıcıya göre, 2023 yılında Bitcoin madencileri 10 milyar doların üzerinde kazanç elde etti. Bu rakam, madencilerin son 15 yılda elde ettiği 57 milyar dolarlık gelirin yanında önemli bir ivme olarak görüldü. Loop, verilere yansıyan 10 milyar dolarlık gelirin, madencilerin kazıdıkları BTC’leri anında stablecoin’e dönüştürdükleri varsayılarak hesaplandığını ifade etti. Ancak Loop bu duruma katılmıyor. Analiste göre madenciler BTC’ye halen daha sadık durumda ve bir süre daha satış yapmayı düşünmüyor.

Bitcoin halving’ine oldukça kısa bir süre kaldı. Halving’in hemen ardından Bitcoin madencilerinin bir BTC için maliyetinin 40 bin dolar olacağı iddia edilmişti. Madenciler geride kalan 2023 yılını kazançlı bir şekilde geçirdi. BTC’nin 40 bin doların üzerinde kalıcı olması ise madencilerin elini güçlendirmiş durumda. Analistlere göre madenciler, BTC büyük bir düşüş yaşamadığı sürece ellerinde bulunan BTC’leri satmayacak.

Haberlerimizi Twitter, Facebook, Instagram hesaplarımızdan ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Nexo

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

İlk Bitcoin Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!