NFT
featured

2022 Investing Türkiye Kripto Para Anketi Sonuçları

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasası dalgalı bir dönemden geçerken yatırımcı alışkanlıkları da alışılmışın dışında bir seyir izlemeye başladı. Investing Türkiye tarafından kullanıcıların kripto para sektörüne dair tutumunu mercek altına aldı.

Detaylı Kripto Para Anket Sonuçları

Piyasaya duyulan güven fiyatlardaki son düşüşlere rağmen çok sarsılmasa da yatırım yapmayı düşünenlerin ayırmayı planladığı meblağ ortalamada 1000 TL’nin altında kaldı. Katılımcıların %93’ü bugüne dek Bitcoin yatırımı yaptığını, %81’i ise bu yıl Bitcoin yatırımı yapacağını ifade ediyor.

Anket sonuçlarının özetine ilerleyen satırlarda göz atabilirsiniz. 

Her beş katılımcıdan dördü kripto paralara yatırım yapmayı planlıyor

Anketimize katılan kullanıcılarımızın %81’lik bölümü, 2022’nin kalan kısmında Bitcoin yatırımı yapmak konusunda istekli olduklarını beyan etti. Piyasada yaşanan düşüşler bazı yatırımcıları korkutsa da önemli sayıda kullanıcımızın risk iştahında artış görülüyor.

Katılımcıların neredeyse yarısı risk almak istemiyor

Katılımcıların %40’tan çoğu, fazla risk almadan 1000 TL’ye kadar yatırım yapmayı planlarken %15’lik kısmı 100.000 TL üzerinde yatırım planlıyor.

Kripto paralara olan güven düşüşlere rağmen hala düşük değil 

Katılımcıların %50’den fazlası kripto paralarla ilgili ortalama bir güvene sahipken sadece %12’si hiç güvenmediğini belirtti.

Yatırım yapan kişi oranı oldukça yüksek

Anketimize katılan kullanıcıların %93’ü kripto paralara yatırım yaptığını belirtirken yatırım yapmayanların oranı %7 olarak belirlendi.

Kripto paralarda en çok yeni düzenlemelerden korkuluyor

Ankete katılan kullanıcılarımızın %34’ü kripto paraların karşısındaki en büyük riskin yeni düzenleme kısıtlamaları olduğunu belirtti. Bunu %17 ile siber saldırılar takip ederken %14’lük bir oranda satış kaynaklı düşüşlerin tehdit olduğu belirtildi. Katılımcılarımızın %13’ü küresel enerji problemlerinin kripto paralar için bir tehdit olduğunu düşünürken yerel vergilendirmelerin problem olabileceğini düşünen kullanıcıların oranı %12 oldu.

Bu anket, kripto para alanında dünyanın en büyük iki kripto para sitesinden biri olan Investing.com tarafından hazırlanmıştır. Investing.com‘un birincil misyonu, bireysel yatırımcılara daha iyi yatırım kararları vermeleri için ihtiyaç duydukları araçları ve verileri sağlamaktır.

Haberlerimizi Twitter, Facebook, Instagram hesaplarımızdan ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Nexo

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

İlk Bitcoin Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!