featured
aabb token exchange

2021 Yılının 3 Popüler Altın Destekli Kripto Projesi AABB Gold

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

kripto para piyasası volatil bir seyir izlemeye devam ediyor. Piyasa değerine göre ilk on kriptonun çoğu bu sene rekor seviyelere ulaştı ve bu yükselişi  %50’nin üzerinde büyük geri çekilme izledi.

Geleneksel finansın daha sakin seyreden dünyasında, altın sessizce her zaman yaptığı şeyi yapıyor ve bu karnavalı izliyor. Yani çılgınca kârlar ve zararlar görürken yavaş yavaş değer kazanıyor.

Altın, kripto ticaretinin bu sıra dışı heyecanın bir kısmından yoksun olabilir, ancak geçmiş verilere bakıldığında enflasyona karşı harika bir yatırım ve fiyat grafiği neredeyse her zaman doğru yönde eğilim gösteriyor.

Altınla ilgili sorun, ona sahip olanların fiziksel olarak korunmasının zor olabilmesi. Bunun nedeni, coğrafi konumunuz veya güvenli bir şekilde saklama konusundaki endişeler olabilir. Fiziksel altın tutma fikri çekici gelebilir, ancak gerçeklik beraberinde birçok sorunu beraberinde getiriyor.

Altın Destekli Kripto Projeleri

Bu bağlamda, altın destekli kripto projelerinin neden bu kadar popüler olduğunu anlamak zor değil. Altını fiziksel olarak tutma konusunda endişelenmek yerine artık kripto destekli altın satın alabilirsiniz. Bazı durumlarda, tokenleri gerçek altın gibi kullanabilirsiniz. Diğerlerinde ise, kâr almak, zarardan kaçınmak veya daha fazla almak için al-sat ticareti yaparsınız.

Bu kriptoların fiyatının altına bağlı olmasıyla, kripto piyasasında sık görülen oynaklığının büyük bir kısmı absorbe edilir. Altının spot fiyatındaki istikrarlı büyüme, çalışmalarınızı altınla dolu bir kasanız varmış gibi ödüllendirir.

Şimdi 2021’de en çok ilgi çeken altın destekli kripto projelerin üçüne hızlıca bir göz atalım.

Tether Gold

Tether devreye girdiğinde altın destekli kriptolar için talebin gerçek olduğunu anlayabilirsiniz. Daha çok USD’ye sabitlenmiş dünyanın en popüler sabit parasını yönetmesiyle tanınan şirket, Tether Gold tokenini 2020’de piyasaya sürdü ve şimdiden 160 milyon doların üzerinde bir piyasa değerine sahip.

Tether Gold, altın rezervlerini İsviçre kasalarında tutar ve token sahipleri kriptolarını fiziksel altınla değiştirebilir veya nakit olarak kullanabilirler. Tether Gold sahipleri, AUXt’lerini tutan cüzdan adresini girerek tam olarak hangi külçe altının kendilerine ait olduğunu belirleyebilirler. Ve bir Tether Gold tokeni, bir London Good Delivery standardına göre bir ons (yaklaşık 31 gram altın) altına eşittir.

Tether Gold ile ilgili en büyük sorunlardan biri, şu anda birçok borsada işlem yapmak için uygun olmaması. Tether Gold sahibi olmak için minimum satın alma tutarı 50 XAUt. Bu tutar, yazının yazıldığı sırada yaklaşık 93.000 $’a denk gelmekte olup çoğu küçük yatırımcının bütçesini aşan bir yatırımdır.

AABB Gold Token – AABBG

AABB Gold Token, altın destekli kripto alanının yeni projelerinden biridir ve sahip olduğu birkaç farklı özellik, projeyi ilgi çekici hale getiriyor. İlk olarak, AABBG’nin benzersiz bir özelliği, Mine-to-Token altın desteğinin dikey entegrasyonudur. Bunun anlamı, AABB’nin şirketin madencilik üretim segmentinden AABBG tokenini %100 destekleyen doğrulanabilir fiziksel altın varlıklarına sahip olmasıdır. Bu, diğer altın destekli kriptolarda olmayan bir özelliktir.

Tether Gold’un aksine, AABBG tokeni, küçük yatırımcı için çok daha erişilebilirdir. AABBG token fiyatı ons yerine gram cinsinden hesaplanır, bu da diğer altın destekli projelerin çok yüksek maliyetli giriş seviyelerinden çekinen yatırımcılar için bunu heyecan verici bir satın alma fırsatı haline getirir. Ayrıca AABBG en küçük birimi, 0,1 gramlık spot altın fiyatında destekleniyor, yani spot altın fiyatındaki artışlara paralel olarak fiyatı da artan bir tokendir.

AABBG projesinin bir başka çekici yanı, holding şirketi Asia Broadband Inc.’in OTC Piyasalarında halka açık olması ve hızlı bir büyüme dönemi yaşıyor olmasıdır. Sonuç olarak, Asia Broadband Inc., eğlence amaçlı tüccarlar arasında çok fazla ses getirdi ve şirketin 100 milyon dolarlık listelenmiş varlıkları, sadece bir yıllık zamanda 5 kat arttı.

AABBG şu anda AABB cüzdanı üzerinden satın alınabilir. Bu arada şirket, tescilli kripto borsasını açmaya çok yakın ve şu an son test aşamalarındalar. AABB Borsası hayata geçtiğinde, AABBG tokeni sadece altına sabitlenmiş bir kriptodan çok daha fazlası olacak. Mevcut pozisyonu haricinde AABBG, piyasa talebine ve dolaşımdaki sınırlı token arzına dayalı olarak Bitcoin gibi diğer büyük kripto para birimleri ile benzer fiyat artışı potansiyeline sahip olacak.

AABBG, bu yıl yaşanan ciddi bir piyasa gerilemesi ile 2021’in ikinci yarısında bir sonraki kripto dalgalanmasının önünü açmak için iyi bir konumda görünüyor. Kullanıcılar, iOS ve Android uygulama mağazalarında AABB Cüzdanını indirerek KYC sürecinden geçtikten sonra token satın alabilirler.

Perth Mint Gold Token

Devlet destekli bir proje her zaman bilgili ama temkinli yatırımcıların dikkatini çeker ve Perth Mint Gold Token ile elde edeceğiniz şey tam olarak budur. Eski altın destekli kripto projelerinden biri olan PMGT, 2018’den beri sahnede ve 2021’de, piyasanın yüksek volatilitesinden endişe eden birçok yatırımcının ilgisini çekmeye çalışıyor

PMGT altını, token sahiplerinin sahip olduğu altının hem ağırlığını hem de saflığı, Avustralya hükümeti tarafından onaylanıyor. Perth Mint Gold token sahiplerine sahip olduklarını kanıtlamaları için sertifikalar verilir ve sertifikalar 1:1 oranında PMGT tokenleriyle desteklenir.

Perth Mint Gold projesinin bir artısı, bunun altın dünyasına girmenin uygun maliyetli bir yolu olduğu iddiasıdır. Avustralya hükümeti altınlarınızı tam olarak destekler, bunun yanında altın sahiplerinin sigorta, saklama ve depolama gibi altın bulundurmayla ilişkili geleneksel ek maliyetler konusunda endişelenmelerine gerek yoktur.

PMGT projesi, piyasadaki en popüler altın destekli projelerden biridir, ancak yatırımcılar, birkaç önemli uyarıyı dikkate almalılar. İlk olarak, Tether Gold’a benzer şekilde PMGT, tanınmış borsalarda yaygın olarak bulunmaz. Aslında, dünyanın en popüler borsalarının hiçbirinde listelenmiyor. Bir başka potansiyel tehlike, PMGT sahiplerinin tokenleri fiziksel altın gibi kullanabilecekleri belirtilirken, bir yatırımcının fiziksel altınla takas etmek için ne kadar token tutması gerektiğine dair bir rakam mevcut değil.

Özet

Parıldayan her şey altın değildir, eski bir söz vardır. Ancak dijital çağda bu duygu tersine döndü. Işıltılı olmayan dijital altın, yatırımcıların asla modası geçmeyecek asırlardır güvenli liman olarak görülen varlığa katılmalarını sağlamak için burada.

Bazı altın destekli kripto projeleri diğerlerinden daha cazip, ancak kripto yatırımının bu formu, piyasada biraz daha az oynaklık isteyen yatırımcılar için listenin başında olmalı.

Haberlerimizi Twitter, Facebook, Instagram hesaplarımızdan ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Nexo

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

İlk Bitcoin Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!