Z Kuşağı Geleneksel Yatırımları Tercih Etmiyor

Z Kuşağı Geleneksel Yatırımları Tercih Etmiyor

Kuşağı temsil eden kişilerin de arasında olduğu ankete dayanan bilgide hisse senedi, döviz, değerli taş gibi yatırımlar gençlerin ilgisini çekmiyor. Bunun yerine sanal dünyada varlığını sürdüren dijital varlıklar bu kuşağı daha çok çekiyor.

Z Kuşağı Hisse Senedi Yatırımlarından Çok Meme Yatırımlarına Yöneliyor

Bu kuşak, 1990’lı yılların ortası ile 2010’ların başına kadar dünyaya gelen bireylere verilen genel bir isim olarak biliniyor. Halk arasında boomer’ın tersi “zoomer” olarak isimlendirilen bu nesil, artık yeni yatırım araçlarını daha çekici buluyor.

Geçtiğimiz günlerde Z kuşağının yatırım tercihlerini vurgulayan bir çalışma yayınladı. Yapılan araştırmada son derece ilgi çekici bulgulara rastlandı. Kuşağın temsilcileri arasında kripto para ya da meme yatırımları ilk sıralarda kendisine yer buldu. Geleneksel yatırım araçları ise artık bu kuşağın ilgisini çekmiyor. Ankete katılan 872 kişinin yüzde 24’ü Z, yüzde 27’si ise Y, Yüzde 25’i X, yüzde 24’ü ise daha eski kuşağının temsilcilerinden oluştu. Bazı önemli bulgular, bu neslin kolektifleri sevdiğini ancak yine de spor ayakkabı ve kıyafet gibi şeylere yatırım yapma olasılığının daha yüksek olduğunu kaydetti.

Z Kuşağı Başkaldırı İçin Bunu Tercih Ediyor

Z kuşağının neden bu yatırımlara yöneldiği ise şu şekilde açıklanıyor:

“Kuşağın temsilcileri kurumlara karşı mücadele etmek ve bir harekete katılmayı arzuluyorlar. Bu nedenle de kripto birimlerine yöneliyorlar. Bu varlıkları başkaldırının bir ürünü olarak görüyorlar” Yatırımın ön saflarında yer alan meme varlıkları, kripto para birimleri ve NFT’ler yer alıyor.

Araştırmacılar, “Baby Boomer (X Kuşağının öncesinde doğanlar) yatırımlarında biraz daha güvenli olmayı tercih etme eğilimindeydiler” şeklinde çıkarımda bulunuyorlar. Uzmanlar teknik analiz ve hisse senedi temelleri yerine Z kuşağının Reddit, sosyal medya, aile ve arkadaşlardan “ipuçları ve görüşler” almayı tercih edeceğini söyledi.

Son olarak, 872 katılımcıyla yapılan çalışma, yakınlaştırıcıların piyasaların manipüle edildiğine ve yüksek net değerli bireyler ve kurumların tüneklere hükmettiğine inandığını gösteriyor. Çalışmanın araştırmacıları, “Genel olarak, bebek patlamaları (ve daha yaşlılar) bu teorilere biraz daha şüpheyle yaklaşıyorlardı, ancak genç nesiller, bunların arkasında bazı gerçekler olduğundan oldukça emindi” dedi.

http://www.bahissitesiara.com/betlike-guvenilir-mi/
Exit mobile version