Sürekli yükselen Bitcoin için ne yapılmalı

bitcoin-alinirmi

Son dönemde çok önemli bir soruya yanıt veriyoruz “Şimdi Bitcoin almalı mıyım” Sürekli yükselen Bitcoin için ne yapılmalı açıkcası bu soruya cevap vereceğiz.

Bitcoin sadece yükselirken yatırım yapmak için bir geri çekilme bekleyen yeni yatırımcıların kafası karışık. Yatırım yapmak için bir geri çekilme beklemek makul görünse de, özellikle yeni kullanıcılar için pratik olmayabilir.

Bitcoin almalı mıyım?

Peki nasıl yatırım yapmalıyız? Açıktır ki, Bitcoin sürekli olarak ortalama %4 oranında arttığı için Yeni Yıl arifesinden bu yana bir geri çekilme beklemek işe yaramadı.

Ne tür bir yatırımcı olursanız olun, Bitcoin satın almadan önce kontrol etmeniz gereken bazı noktalar var.

Zincir içi ölçümler, şeffaf yapıları nedeniyle blok zincirinin bir özelliğidir. Kullanıcılar, yatırım stratejilerinden ödün vermeden blok zincirinde neler olduğunu gözlemleyebilir.

Zincir üzerindeki metrikler korkutucu görünse de öyle değil. Öte yandan, zincir üzerindeki verileri işlemek, yapılması zor bir şey olabilir. Bununla birlikte, şanslıyız ki, veri işleme konusunda endişelenmenize gerek kalmadan bize zincir içi ölçümler veren birden fazla web sitesi var. Tek yapmanız gereken onları yorumlamak.

Zincir içi ölçümlere göz atmayı ihmal etmeyin

Zincir üzerindeki ölçümleri bir kehanet olarak düşünebilirsiniz, ancak yalnızca daha kesin ve güvenilir.

Bitcoin’e yatırım yapmadan önce kontrol edebileceğiniz bazı zincir içi ölçümler şöyle:

1- Stablecoin akışı: Stablecoinler, Bitcoin, Ethereum, XRP veya Polkadot gibi kripto varlıkları satın almak için kullanılır. Dolayısıyla, borsalara büyük miktarda stabilcoin girişi görürsek, yatırımcılar satın almaya istekli ve piyasaya girerken bunu bir yükseliş işareti olarak yorumlayabiliriz.

2- Borsa rezervleri: Borsa rezervleri düşerse, yatırımcıların fonlarını borsalardan çektiğini varsayabiliriz ve bu sadece yatırımcıların varlıklarının kâr elde etmesine izin verdiği ve zirveyi beklediği bir boğa koşusunda gerçekleşir. Bu nedenle, borsa rezervleri düşerse genelde fiyatlar yükselişe geçer.

3- Borsa akışı: Yatırımcılar stablecoin dışında herhangi bir varlık yatırırsa, bu, yatırımcıların bu varlığı satmak veya belki de başka bir şeyle takas etmek istediği anlamına gelir. Her iki durumda da, bir varlığın satılması/dönüştürülmesin söz konusudur ve düşüş eğilimindedir. Aksine, bir borsadan büyük miktarda varlık çıkışı (BTC, ETH gibi) görürsek, bunun ya soğuk depolamada saklandığını ya da bir OTC anlaşması olduğunu ve yatırımcıların bunu borsadan çektiğini varsayabiliriz. Dolayısıyla, bu boğa yönlü yorumlanır.

Benzer şekilde, zincir üzerindeki veriler veya diğer blok zinciri / borsa verileri hakkında bilgi sahibi olunursa bunlar gibi daha fazla eğilim bulunabilir. Örneğin, Bitcoin fiyatı ile örtüşen fonlama oranı grafiğine bir göz atmanızı tavsiye edebiliriz.

Fonlama oranı düştüğünde, bu düşüşten sonra fiyat yükseldiğinden, bunun bir satın alma sinyali olduğunu yorumlayabiliriz.

Daha fazla Bitcoin analizi içeriğimizi incelemek için Teknik Analiz sayfamızı ziyaret ediniz.

Exit mobile version