MetaMask veri analiz sistemi MetaMetrics’i açıkladı

MetaMask

Ethereum (ETH) tabanlı kripto para cüzdanı MetaMask, onaya dayalı analiz sistemi başlattığını duyurdu.

Ethereum tabanlı kripto para cüzdanı MetaMask, onaya dayalı analiz sistemi başlattı.

Yeni sistem, 4 Mayıs tarihli blog gönderisine göre cüzdanın tarayıcı uzantısında kullanılabilecek. Segment ve Mixpanel temelli platform, MetaMask yazılımını iyileştirmek adına hassas olmayan kullanıcı olaylarının verilerini toplamayı amaçlıyor.

MetaMetrics’e izin veren kullanıcıların belirli bir butona tıklayıp hata mesajı almaları gibi uygulama olaylar, Segment ve Mixpanel hizmetlerine gönderilecek. MetaMask, anonim olarak sunulan bu verileri ise kullanıcı deneyimini iyileştirmek için kullanacak.

MetaMask, blog gönderisinde şöyle belirtti:

“Web3’ü beklediğiniz gibi davranan, basit ve keyifli bir deneyim haline getirmek istiyoruz. Bunun için hataların ne zaman olduğu ve hangi özelliklerin popüler olduğu konularında veriye ihtiyacımız var.”

Popüler cüzdan uygulaması, MetaMetrics ile “Kullanıcılar en çok hangi özellikleri kullanıyor?”,”Uygulamanın hangi kısımlarından en fazla sorunu yaşıyorlar?” ve “Kullanıcılar hangi eylemleri tamamladıktan sonra uygulamadan çıkıyorlar?” gibi soruların cevabını arayacak.

Veri analiz sistemi, kullanıcıların çekirdek şifreleri, özel anahtarları ve hesap bakiyeleri gibi hassas verilerini toplamayacak. Sistem, mobil cüzdan verilerini de kapsamayacak.

Şirket bu verileri ticari amaçla kullanmayacağını vurgularken, verilerin zaman zaman toplanabileceğini ve üçüncü taraflarla olmasa da, topluluk ile paylaşabileceğini açıkladı.

Hizmeti kullanmak istemeyen kullanıcılara ise ayrılma seçeneği sunulacak ve bu talep hemen uygulamaya koyulacak.

“Üç yıl önce, ekosistem hala genç ve geliştirici ekibimiz küçük olduğunda kullanıcılarımızın neye ihtiyacı olduğunu anlamak görece daha kolaydı,” diye belirten MetaMask, şöyle devam etti:

“Ekosistem şimdi ise daha dinamik ve çeşitli kullanıcı gruplarına evrildi . . . Blockchain teknolojisine giriş engellerini azaltan bir ürün geliştirmeye devam ederken, bu kullanıcılara da hizmet etmemiz gerekecek.”

Exit mobile version