Klasik model Bitcoin için yükseliş sinyali veriyor

bitcoin sinyal klasik model

Bitcoin fiyatının 22 Haziran’da 30 bin doların altına düştükten sonra hızla toparlanması, klasik bir modelin olumlu sinyaller vermesiyle sonuçlandı.

Richard Wyckoff tarafından 1888’de oluşturulan Wyckoff Metodu, bir varlığa olan arz ve talep arasındaki ilişkiden yola çıkarak, piyasa trendi konusunda yol göstermeyi amaçlıyor. Metod, birikim ve dağıtım olmak üzere iki şemaya sahip.

Birikim şemasında varlık, sert fiyat düşüşünün ardından dip yaptığının sinyalini veriyor ve nihayetinde sekme yaşayarak yükseliyor. Dağıtım şemasında ise varlık, güçlü bir yükselişin ardından pik yapıyor ve fiyat dönüş yaşayarak düşüyor. 

Her bir şema, beş adet kendine has evreye sahip. Örneğin dağıtım şemasında varlık, ilk arz (PSY), alımın pik yapması (BC), otomatik tepki (AR), ikinci test, güçsüzlük belirtileri (SOW), son arz noktası (LPSY) ve dağıtımdan sonraki yükseliş (UTAD) evrelerinden geçiyor.

<em>Wyckoffun dağıtım şemasının evreleri<em>

Birikim şemasında ise varlık ilk destek (PS), satışın pik yapması (SC), otomatik ralli (AR), ikinci test (ST), son destek noktası (LPS) ve güç belirtileri evrelerinden geçiyor.

<em>Wyckoffun birikim şemasının evreleri<em>

Wyckoff, Bitcoin’in birikim şemasını doğruladı

Bitcoin’in son fiyat hareketini Wyckoff’un birikim şemasıyla kıyaslayanlar, kripto paranın son destek noktası olan C evresinde olduğunu görebilirler.

<em>Wyckoffun birikim şemasına göre Bitcoin evreleri Kaynak TradingView<em>

Yukarıdaki grafikteki A evresi, Bitcoin’in satışın pik yaptığı (yaklaşık 34 bin dolar) ve ikinci test (28-30 bin dolar) seviyeleri arasındaki düşüş ivmesinin zayıfladığını gösteriyor.

Bitcoin fiyatı, şimdi ise C evresine girdi ve kripto paranın yükselmeye hazır olup olmadığı kararına profesyonel yatırımcılara bıraktı. Fiyatın SC-ST evresinin ötesine güçlü bir hacimle çıkması, yükseliş trendini doğrulayacaktır.

D ve E evreleri, kripto paranın 60 bin dolara kadar yükselebileceğine işaret ediyor.

Exit mobile version