JPMorgan: “Bitcoin düzeltmesi yakın zamanda bitmeyecek”

jpmorgan bitcoin düzeltmesi

ABD’li dev banka JPMorgan, hafta başındaki düzeltmenin ardından hızlı bir toparlanma yaşayan ve 34 bin doların üzerine yükselen Bitcoin’in, yakın zamanda tam anlamıyla toparlanabileceğini düşünmüyor.

Bitcoin (BTC), mayıs ayında Tesla CEO’su Elon Musk’ın BTC ödemelerinin askıya alındığını duyurmasıyla başlayan düzeltmede değerinin yüzde 40’ından fazlasını kaybetti. Nisan ayında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 64.863 dolara ulaşan Bitcoin, hafta başında 28 bin dolar seviyesine kadar geriledi.

ABD’li dev banka JPMorgan, hafta başındaki düzeltmenin ardından hızlı bir toparlanma yaşayan ve 34 bin doların üzerine yükselen Bitcoin’in, yakın zamanda tam anlamıyla toparlanabileceğini düşünmüyor.

Business Insider’ın 24 Haziran tarihli haberine göre JPMorgan, Bitcoin fiyatındaki son düzeltmenin ardında yalnızca Çin’den gelen haberler olmadığını ve BTC’nin toparlanmasının zaman alabileceğini söyledi.

Çin, son zamanlarda Bitcoin madencilerine uygulandığı baskının artmasıyla gündem oldu. Birçok madenci, Çin’deki faaliyetlerini durdurarak başka ülkelere taşımaya karar verdi. Bunun sonucunda Bitcoin hash oranı, 21 Haziran’da son sekiz ayın en düşük seviyesi olan 91,2 EH/s’ye geriledi.

Ne var ki JPMorgan, Çinli madencilerin başka bölgelere taşınmasının, Bitcoin için orta vadede iyi sonuçlanacağını düşünüyor:

“Çin’in madencilik faaliyetlerini engelleme çabaları, Bitcoin için orta vadede olumlu bir durum olarak değerlendirilmeli. Çin’in Bitcoin hash oranındaki payını ve yoğunlaşmayı azaltacak.”

JPMorgan, düzeltmenin başlamasından bir ay geçmesine rağmen Bitcoin fonlarının sermaye kaybetmeyi sürdürdüğünü açıkladı. Yani kurumsal yatırımcılar, dip fiyatı alım fırsatı olarak değerlendirmiyor. Bu nedenle JPMorgan, düzeltmenin yakın zamanda son bulmayacağını ve BTC’nin 23-35 bin dolar aralığında seyredeceğini öngörüyor.

Son 24 saat içerisinde yüzde 3 değer kazanan Bitcoin, haber yayın saati itibarıyla 34.130 dolardan işlem görüyor.

Exit mobile version