BtcTurk, patent birliği COPA’ya katıldı

BTCTurk COPA

BtcTurk CEO’su Özgür Güneri, borsanın başta Bitcoin olmak üzere kripto alanındaki teknolojileri korumak için COPA’ya katıldığını söyledi.

Türk kripto borsası BtcTurk, patentlere açık erişim sağlama ve kripto teknolojilerinin benimsenmesini güçlendirme misyonunda önde gelen firmalarla ekip oluşturmak için kripto patent ittifakına (COPA) katıldı.

COPA, kripto sektöründe yeniliklere karşı engel teşkil eden patentleri kaldırmayı amaçlıyor. Kar amacı gütmeyen kuruluş, fikri mülkiyet konusunda toplumsal bir yaklaşıma sahip. İttifakın üyeleri arasında Coinbase, Block ve Aquarius gibi önde gelen firmalar yer alıyor.

Daha önce MicroStrategy ve Meta gibi firmalar da COPA’ya katılım sağlamıştı ve firmalar, açık kaynaklı olmak için kripto ve blockchain teknolojisine ilişkin patentleri açık tutma sözü vermişti.

BtcTurk CEO’su Özgür Güneri, kripto ekosistemini iyileştirmek için COPA’ya katılacaklarını ve çalışmalarına yardımcı olmak için kar amacı gütmeyen kuruluşa bazı fonlar sağlayacaklarını söyledi. Güneri, kar amacı gütmeyen kuruluşun özellikle Bitcoin (BTC) ile kripto içindeki teknolojilerin korunmasında önemli bir rol oynadığını belirtti.

Bunların yanı sıra CEO, COPA ile yapılan iş birliğin, daha geniş alanlarda da devam edeceğini belirtti ve söz konusu bu alanların, yargı süreçlerine dahil olmak ve kar amacı gütmeyen kuruluşlardan gelen taleplere açık olmak şeklinde olduğunu ifade etti.

BtcTurk’un baş hukuk müşaviri Ayça Aktolga Öztürk ise borsanın COPA’yı ticari marka-patent yasalarını kötü niyetli kullananlara ve yasal korumayı kaldıraç olarak kullananlara karşı destekleyeceğini söyledi. Ayrıca yönetici, COPA ile çalışma ve söz konusu ekosistemi bir bütün olarak destekleme konusundaki heyecanını dile getirdi.

COPA, 2020 yılında Block tarafından firmalara, blockchain ve kripto patentlerini tek bir ortamda toplamak amacıyla kurulmuştu. İttifak, kripto benimsemesinin erken aşamalarında olunduğunu ve başarısının en büyük sebebinin, topluluğun mevcut teknolojilerin üzerine geliştirme yapma çabalarından kaynaklandığını belirtti.

Exit mobile version